Na de kerkdienst in de Hooglandse kerk wordt er normaal gesproken door veel mensen uitgebreid nagepraat in de Tuinzaal onder de koffie, thee of limonade. Hoe langer de viruscrisis duurt, hoe meer mensen dit beginnen te missen. Daarom heeft de pastorale raad iets nieuws bedacht: Zoom-koffiedrinken. Dit gaan we voor het eerst proberen op zondag 3 mei om 11:30 uur.

  • Wat heb je ervoor nodig om eraan mee te doen? Een pc, laptop of i-pad met een camera en een microfoon. Als jouw pc geen camera en microfoon heeft, maar je bent wel in het bezit van een goede mobiele telefoon, kun je ook meedoen. Alleen moet je dit dan wel even melden als je je opgeeft, het maakt verschil voor de manier waarop je wordt uitgenodigd.
  • Hoe meld je je aan? Via pastoraleraad@leidsebinnenstadsgemeente.nl.
  • Hoe gaat het in z’n werk? Je krijgt een e-mail of whatsapp, met daarin een link voor een Zoom-ontmoeting. Op zondag 3 mei klik je deze link aan om klokke 11.30 uur. Je hoeft niets te downloaden. Op je scherm verschijnen de tien mensen met wie je gaat ‘koffiedrinken’ en bijpraten. Er is een ouderling die het gesprek leidt. Het is handig om je microfoon uit te zetten als je zelf niet aan het woord bent. Dat bevordert de onderlinge verstaanbaarheid.
  • Je hoeft je niet ‘eenzaam’ te voelen om mee te doen, dit is heel gewoon een vervanging voor de ontmoeting na de dienst in de Tuinzaal!

We hopen dat veel mensen zich zullen opgeven. Er kunnen vier groepen van ongeveer tien personen gevormd worden. Als het een succes is, gaan we dit vaker organiseren.

Met een hartelijke groet!

Margreet Klokke

 

(Foto van Allie Smith via Unsplash.)