Ds. Margreet Klokke is de predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse kerk.

Contactgegevens


E-mail: klokke@leidsebinnenstadsgemeente.nl
Telefoon: 06-48228505
Adres: Oude Rijn 156, 2312 HM Leiden.

Telefonisch spreekuur: dinsdag t/m vrijdag, 9.00 – 9.30 uur.
Vrije dagen: Zondag (na kerktijd) en maandag.

Ook te volgen via Twitter.

Over ds. Margreet Klokke

Ds. Margreet Klokke werd op 29 september 1960 geboren in Berkel-Rodenrijs. Na op verschillende plaatsen in Nederland en daarbuiten gewoond te hebben ging zij in 1979 theologie studeren in Leiden.

Zij specialiseerde zich in de uitleg van het Nieuwe Testament, godsdienstfilosofie en didactiek. Haar eerste baan vond Klokke in het onderwijs. Zij gaf onder andere les op een openbare basisschool (godsdienst) en aan studenten van de universiteit (uitleg van het Nieuwe Testament). Daarna ging zij werken als gemeentepredikant, achtereenvolgens in Den Haag, Den Haag-Loosduinen en Soest. In die tijd deed ze vervolgopleidingen in familiepastoraat en het gesprek tussen kerk, kunst en theologie. In 2009 en 2010 deed Klokke de opleiding Klinisch Pastorale Vorming en in 2018 heeft zij de opleiding tot pastoraal supervisor afgerond.

Van augustus 2000 tot maart 2018 was zij als predikant voor bijzondere werkzaamheden verbonden aan de Kloosterkerk voor Den Haag en omgeving, eerst samen met ds Pieter Lootsma en nadien samen met ds Rienk Lanooy. Vanaf maart 2018 is zij predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse kerk. En is zij ook vaste voorganger in de evensongs, cantatediensten en de kerstnachtdiensten die door Bijzonder Kerkenwerk Leiden worden georganiseerd in de Hooglandse Kerk en de Pieterskerk.

Publicaties van Klokke zijn onder andere:

  • Een brug van fluweel (2018, Boekengilde) met als ondertitel Gebeden en meditatieve teksten.
  • Filosofen op de kansel (2016, Skandalon) met ds. Rienk Lanooy, met als ondertitel: Negen wijsgeren en de bijbel – een ontmoeting.
  • Op weg naar Pasen (2012, Kok), met als ondertitel: Inspiratie voor de 40-dagentijd.

Zij is gehuwd en heeft een volwassen zoon.

Gesprekken, een uitnodiging van de dominee

Op de kruispunten van je leven kun je de behoefte krijgen om pas op de plaats te maken, je levensverhaal te vertellen en betekenis te geven aan wat je nu overkomt. Kruispunten kunnen zijn: de overgang van studeren naar werken, een huwelijk, een geboorte, het aanvaarden van kinderloosheid, verlies van werk, een scheiding, een jubileum, verlies van gezondheid, het overlijden van een dierbare. Op dit soort momenten kun je contact met me opnemen en een afspraak met me maken om te zien of ik iets kan betekenen.
Maar ook buiten de kruispunten van het leven om kan de wens opkomen om je verhaal eens te vertellen en/ of te kijken wat je verbinding (nog) is met de christelijke traditie. Je kunt met andere woorden met alle vragen rond leven en geloven bij mij terecht.

Meer informatie hierover is op deze website te vinden onder het kopje Kruispunten.

Cursussen en kringen

In de Leidse binnenstadsgemeente worden onder leiding van enthousiaste gemeenteleden en de predikant meerdere cursussen en kringen aangeboden. Voor een totaaloverzicht klikt u hier.

Preken

U kunt de diensten van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse kerk beluisteren via www.kerkomroep.nl of een week lang terugkijken via YouTube. Een archief van preken vindt u via deze link.