Ds. Margreet Klokke is de predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse kerk.

Contactgegevens

E-mail: klokke@leidsebinnenstadsgemeente.nl
Telefoon: 06-48228505
Adres: Oude Rijn 156, 2312 HM Leiden.

Telefonisch spreekuur: dinsdag t/m vrijdag, 9.00 – 9.30 uur.
Vrije dagen: Zondag (na kerktijd) en maandag.

Ook te volgen via Twitter.

Over ds. Margreet Klokke

Mijn naam is Margreet Klokke (1960). Als je me vraagt waar ik vandaan kom, zeg ik ‘nergens’ – tot mijn twaalfde ben ik zeven keer verhuisd. Mijn wortels liggen daardoor vooral in mijn familie. Mijn ouders waren zendingsartsen. Zij hebben hun bron van inspiratie gedeeld met hun kinderen. Ik was daar van de vier het meest gevoelig voor. Ik ben theologie gaan studeren in Leiden, en vond mijn eerste banen in het onderwijs. In 1990 ben ik predikant geworden, achtereenvolgens in Den Haag-Loosduinen, Soest en in 2000 bij de Stichting Kloosterkerk in Den Haag. Sinds maart 2018 ben ik predikant bij de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse Kerk.

Tijdens mijn predikantschap heb ik me met name gespecialiseerd in pastoraat, ik heb er allerlei opleidingen in gedaan, waarvan als laatste die tot pastoraal supervisor. Naast mijn werk in de LBG begeleid ik dan ook collega’s bij hun werkvragen. De laatste tijd doe ik af en toe ook mee als supervisor in het cursusprogramma voor predikanten van de PThU (Protestantse Theologische Universiteit). 

Ik ben getrouwd met Daan Limburg, we hebben een volwassen zoon die in Amsterdam woont met zijn vriendin.

Publicaties:

  • Een brug van fluweel, gebeden en meditatieve teksten, (2018, Stichting Kloosterkerk)
  • Filosofen op de kansel, samen met ds. Rienk Lanooy (2016, Skandalon)
  • Zeggen en zwijgen, oecumenisch gebedenboek voor alledag, samen met Marcel Barnard en Louis van Tongeren (2005, Vbk Media)
  • Ziek zijn en God, samen met Roeli Willekes (2007, Skandalon)

Gesprekken, een uitnodiging van de dominee

Op de kruispunten van je leven kun je de behoefte krijgen om pas op de plaats te maken, je levensverhaal te vertellen en betekenis te geven aan wat je nu overkomt. Kruispunten kunnen zijn: de overgang van studeren naar werken, een huwelijk, een geboorte, het aanvaarden van kinderloosheid, verlies van werk, een scheiding, een jubileum, verlies van gezondheid, het overlijden van een dierbare. Op dit soort momenten kun je contact met me opnemen en een afspraak met me maken om te zien of ik iets kan betekenen.
Maar ook buiten de kruispunten van het leven om kan de wens opkomen om je verhaal eens te vertellen en/of te kijken wat je verbinding (nog) is met de christelijke traditie. Je kunt met andere woorden met alle vragen rond leven en geloven bij mij terecht.

Meer informatie hierover is op deze website te vinden onder het kopje Kruispunten.

Cursussen en kringen

In de Leidse binnenstadsgemeente worden onder leiding van enthousiaste gemeenteleden en de predikant meerdere cursussen en kringen aangeboden. Voor een totaaloverzicht klikt u hier.

Preken

U kunt de diensten van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse kerk beluisteren via www.kerkomroep.nl of een week lang terugkijken via YouTube.

Deel

Kerk in de stad