We gaan zingen in de kerk: neem a.s. zondag een liedboek mee of gebruik een telefoon of tablet!

Vorige week schreef ik nog dat we die zondag niet konden zingen als gemeente. Nu kan ik u laten weten dat we dat – met ingang van zondag 19 juli – wèl gaan doen!

Eerst niet, nu wel; hoe kan dat

Het verschil is dat we deze week (veel) meer tijd hebben gehad om naar de verschillende opstellingen te kijken, meer tijd om anderen daarbij te betrekken, meer tijd om de gevolgen ervan te wegen en meer tijd om een zorgvuldig besluit te nemen. Vorige week hadden we daarvoor maar 24 uur de tijd.

Het blijkt nu dat we voldoende afstand kunnen houden en dat we ook voldoende, kwalitatief goede plekken overhouden (niet minder dan zonder zingen door de gemeente). Daar zijn we erg blij mee.

Praktische aanwijzingen & suggesties

Bij een gastpredikant wordt alleen de basisliturgie gedrukt (één blad zonder liedteksten).

Als u wilt meezingen: neem dan een eigen liedboek mee, of print de uitgebreide versie van de liturgie thuis of zorg dat u die kunt lezen op een smartphone of tablet die u bij zich heeft.

Er zijn liedboeken in de kerk beschikbaar, maar gebruik daarvan zou een uitzondering moeten zijn, want dat is minder hygiënisch en in deze tijd dus beter om te vermijden.

Zorgen over het zingen (of over in beeld komen)

Als u zich zorgen maakt over het meezingen en u eigenlijk toch wel graag wilt komen: kom dan wel en meldt uw zorgen bij binnenkomst in de kerk duidelijk aan de coördinatoren. Ze gaan dan proberen een plek op de allerachterste rij voor u te vinden, zodat er niemand van achteren in uw richting zingt.

Daar achterin de kerk gaan we overigens ook wat plekken vrijhouden voor mensen die vanwege de opnamen geheel of althans zoveel mogelijk buiten beeld willen blijven. Ook zij kunnen dat bij binnenkomst duidelijk aangeven bij de coördinatoren, die ook daarvoor dan gaan proberen oplossingen te vinden.

Het is wel net als op school: we kunnen niet allemaal op de achterste rij(en) zitten. Hoe eerder u er bent, hoe meer de coördinatoren voor u zullen kunnen doen.

Met hartelijke groet,

Henk ten Voorde, voorzitter