Op vrijdagavond 28 september 2018 organiseert het cluster Binnenstadskerken, namens de Protestante Gemeente Leiden, een verhalenconcert van de bekende zanger en liedschrijver Matthijn Buwalda! Sinds 2006 heeft hij verschillende cd’s uitgebracht en door heel Nederland concerten gegeven in theaters, kerken en op festivals. Matthijn schrijft en zingt Nederlandstalige luisterliedjes waarbij hij geloof en het leven van alledag bij elkaar brengt.

Hij heeft voor verschillende andere artiesten en televisieprogramma’s liederen geschreven. Het nummer ‘Dit pakt niemand ons meer af’ schreef hij samen met Henk Pool voor de bioscoopfilm ‘Achtste groepers huilen niet.’ Met dit nummer werden zij genomineerd voor een Rembrandt-Award voor beste titelsong. Ook won Matthijn de BUMA Cultuur prijs Beste lied in 2015 voor zijn nummer ‘Nog één rivier.’ Naast zijn werkzaamheden binnen de muziek is Matthijn regelmatig actief als columnist.

In september komt hij naar Leiden, om samen met een aantal muzikanten verhalen te vertellen en prachtige luisterliedjes ten gehore te brengen! Dit belooft een bijzondere avond te worden waar u allen voor bent uitgenodigd!

Het verhalenconcert is gratis toegankelijk en wordt gehouden in de Hooglandse Kerk op vrijdagavond 28 september 2018. Het concert vangt aan om 20.00 uur (kerk open 19.15 uur; kom op tijd in verband met beperkt aantal plaatsen). Ter bestrijding van de onkosten houden wij na afloop een collecte bij de uitgang. Kom luisteren en genieten tijdens deze bijzondere avond! Voor meer informatie kunt u terecht op www.protestantsegemeenteleiden.nl.