Margreet Klokke ging zaterdagmiddag 15 april in gesprek met politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag) en Xander van der Wulp (NOS) over hun samenwerking in en buiten de wekelijkse podcast ‘De stemming van Vullings en Van der Wulp’. Joost en Xander werden door Margreet in een van haar preken als voorbeeld genoemd van hoe je samen het beste uit jezelf naar voren kunt halen tijdens een preek. Naar aanleiding daarvan werden ze uitgenodigd voor een Kamervragen gesprek in de Hooglandse Kamer.

Vanwege de grote belangstelling van meer dan 200 bezoekers vond het dubbelinterview bij uitzondering niet plaats in de Hooglandse Kamer maar in de kerk zelf. Daar spraken Xander en Joost met Margreet over hun ouderlijk nest, hun moreel kompas en het geheim van hun samenwerking op het Binnenhof in Den Haag. In alle ernst en met de nodige humor. Tijdens het gesprek gingen Joost en Xander ook ‘de wandelgangen’ van de Hooglandse kerk in. Om vragen uit het publiek te beantwoorden over hun werk en ervaringen in het parlement.

Het gesprek begon met een video waarin Xander en Joost op een humoristische wijze de aanleiding van hun bijdrage aan de Hooglandse Kamer in beeld brachten. Het hele interview in de Hooglandse kerk is terug te luisteren via deze link. Op zaterdag 16 september 2023 is Marga Haas te gast in Kamervragen.

Ondertussen is de duo-expositie ‘Onderweg naar…’ van de kunstschilder Barthel Brussee en vertelfotograaf André Potters elke woensdag- en zaterdagmiddag tot en met 13 mei te bekijken in de Hooglandse Kamer.  Vanaf het laatste weekend van mei is er een nieuwe expositie te bekijken in de Hooglandse Kamer over ‘De spelende mens’. Meer informatie hierover volgt op de website van de Hooglandse Kamer.