Vanaf woensdagmiddag 22 mei is de nieuwe kunst expositie ‘Groei in Beeld’ van de drie Leidse kunstenaars Elsbeth Bauer, Masoud Besharaty en Mary Geradts te zien in de Hooglandse Kamer. Kunstenaar en voormalig exposant Allart Lakke opent vanaf 16.00 uur de nieuwe tentoonstelling samen met de exposerend kunstenaars. Van harte welkom bij deze opening met borrel.


Elsbeth Bauer, fotograaf, legt de levenscyclus van planten vast: van prille knoppen tot verwelkte bladeren. Zij speelt met contrasten in zwart-wit, laat licht en duister samensmelten tot een geheel. Elk beeld vertelt over groei, verval en wedergeboorte. Haar werk is een ode aan het leven zelf.

Masoud Besharaty, houtkunstenaar, verbeeldt oude verhalen vol symboliek zoals over de strijd van goed en kwaad. Daarin legt hij ook zijn filosofie: Voor ontwikkeling zijn beide krachten nodig, als onlosmakelijke polen waartussen groei mogelijk wordt.

Mary Geradts maakt flora-achtige sculpturen en romantische zuilen van zink. Haar werk vertelt een verhaal over de schoonheid die in groei, bloei en vergaan besloten ligt. Omdat zink niet roest, vormen haar sculpturen onverwoestbare beeltenissen van wat aan verval onderhevig is.

De expositie loopt tot en met 31 augustus 2024. Ga voor meer informatie en de actuele openingsdagen en tijden naar www.hooglandsekamer.nl.