Vesperreeks en Filmproject voor extra inspiratie in de 40-dagentijd, om moed te houden en hoop te putten in onze Corona ‘woestijnreis’.
Thema: Op weg naar Pasen.
Bekijk hier de meest recente livestream en alle filmpjes.

Elke woensdagavond om 19:30 uur is er een Vesper via livestream vanuit de Hooglandse Kerk. Vooralsnog zal dit helaas zonder bezoekers zijn en enkel via live stream.
Thema: Op weg naar Pasen – inspiratie voor de 40-dagentijd
Voorganger: ds. Margreet Klokke
Organist: Willeke Smits
Download de liturgie

Om de week op vrijdagavond komt er een filmpje online. In elk van de vier filmpjes staat een concept centraal dat ons naar Pasen leidt: Licht, Hoop, Liefde en Leven. Ze worden in woord, beeld en muziek getoond door verschillende gemeente- en cantorijleden, jong en oud(er).

Als inspiratie voor de uitvoering van de muziek, hebben we het concept van max. 2 uitvoerenden, positief omgedraaid. In de ochtenddienst is het een groot gemis niet met meer dan 2 mensen te kunnen zingen. We voelen het allemaal. Voor dit filmproject hebben we daar juist de uitdaging gezocht: Welke nieuwe, verrassende combinaties kunnen we maken als we steeds maar max. 2 muzikanten in beeld zetten? Zo zijn er duo’s ontstaan die nog nooit eerder met elkaar muziek maakten, zien we mensen op andere instrumenten spelen dan we van ze gewend waren, en ook wat betreft het repertoire kwamen we op verrassende stukken en arrangementen uit. Het resultaat mag u de komende weken bekijken. Omdat veel muziek in het Engels gezongen wordt, is er bij elk filmpje ook een tekstblad, zodat u de teksten rustig kunt (na)lezen.

Bekijk alle filmpjes hieronder.

Op weg naar Pasen – Licht
Download het tekstblad voor de Engelse muziek
Op weg naar Pasen – Hoop
Download het tekstblad voor de Engelse muziek
Op weg naar Pasen – Liefde
Download het tekstblad voor de Duitse en Engelse muziek
Op weg naar Pasen – Leven
Download het tekstblad voor de Engelse muziek