Van zaterdag 20 januari tot zondag 5 mei is de nieuwe duo expositie ‘In Between’ met prachtige werken van de Leidse kunstenaars Khalid & Rachid Zerrou en Fleur van den Berg te bekijken in de Hooglandse Kamer.

3-dimensionale papierkunst
De Leidse broers en kunstenaars Khalid en Rachid Zerrou studeerden beide aan de Nederlandse Fotovakschool. Zij ontwikkelden zichzelf tot 3D papierkunstenaars. In hun werk laten ze hun Arabische erfgoed samenvloeien met de strakkere esthetiek van de westerse wereld waarin zij zijn opgegroeid. Door de stijl van islamitische mozaïeken te verbinden met minimalistische invloeden, creëren zij een brug tussen culturen en tijden.

‘She’s not here, not there, but somewhere in between’
De Leidse kunstenares Fleur van den Berg studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. In haar werk vraagt zij zich af hoe het is om mens te zijn. Daarbij wordt haar aandacht getrokken door de transities die bij het leven horen. Wat gebeurt er tussen stilstand en overgave, eenzaamheid en verbondenheid, vastzitten en loskomen, angst en liefde?

Openingstijden
De expositie is van zaterdag 20 januari tot 5 mei 2024 wekelijks op woensdag en zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur te bekijken. En vanaf april ook elke vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Regelmatig wordt de Hooglandse kerk verhuurd. Daardoor is de Hooglandse Kamer soms gesloten. Bekijk altijd de agenda voor actuele openingstijden op: www.hooglandsekamer.nl.