Het was een prachtig weekend in Bath Abbey. Het benefietconcert voor Oekraïne heeft ruim 1000 pond opgeleverd! (ca. 1200 euro) Een compilatie van de muziek is te beluisteren in deze video.

Een compilatie van het bezoek van de Leidse Cantorij aan Bath Abbey


Hier zijn de zondagmorgendienst en evensong van zondag 21 augustus te bekijken. De diensten blijven 4 weken online staan.

Eucharist – zondagmorgen 21 augustus – Bath Abbey
Evensong – zondagmiddag 21 augustus – Bath Abbey


Eerder bericht:

De Leidse Cantorij zal het weekend van 19-21 augustus naar Engeland afreizen om daar in Bath Abbey te zingen. Het weekend begint met een concert op vrijdagavond ‘Gebed voor vrede in Oekraïne’, in samenwerking met het koor Cantemus uit Wales o.l.v. Huw Williams. Op zaterdag- en zondagmiddag wordt de Choral Evensong gezongen en op zondagmorgen de Eucharist (morgendienst). Een vol maar heerlijk programma waar het koor al best een tijd naar uitkijkt. Vorig jaar zou zij afreizen naar York, Engeland, maar die reis werd vanwege de coronamaatregelen geannuleerd. Des te meer wordt dan ook uitgekeken naar dit weekend!

De reis zal te volgen zijn via de sociale media kanalen van de Leidse Cantorij (Facebook, Twitter en YouTube), welke te vinden zijn via de website: www.leidsecantorij.nl Hier vindt u tevens meer informatie over de reis.

Wij nemen de Leidse Binnenstadsgemeente ook een beetje mee in onze harten en wij vragen u om ook aan ons te denken dat weekend. Zo blijven we met elkaar verbonden!

De volgende stukken zullen wij in Bath live uitvoeren tijdens het concert op vrijdagavond:

Gebed voor Oekraïne, de Oekraïense nationale hymn
Schenk ons vrede (Nederlandse vertaling in de video)