Marga Haas was na haar studie theologie in Leiden op een blauwe maandag gemeentepredikant. Haar roeping als voorganger was authentiek, maar de functie van dominee bleek te benauwd. De periode die volgde was er een van afstandelijkheid naar de kerk, naar God en uiteindelijk ook naar zichzelf. Op de drempel van haar veertigste verjaardag veranderde er iets. Een diep verlangen maakte zich van haar meester. Een verlangen om meer van binnenuit te gaan leven. Maar hoe moest dat? Ze volgde haar ingeving om te gaan mediteren. Die dagelijkse twintig minuten stilte bleken een ontdekkingsreis… 

Op zoek naar verdieping las ze werk van diverse mystici. In de woorden van de middeleeuwse Meister Eckhart vond ze de meeste herkenning; zijn preken en geschriften begeleiden haar tot op de dag van vandaag. Zijn woorden helpen haar haar innerlijke ruimte telkens weer te ontdekken en vrij te houden. Vanuit die innerlijke ruimte begeleidt ze mensen die gaan sterven; ze is werkzaam als geestelijk verzorger in een hospice. In de afgelopen jaren heeft ook de wereld van de droom zich leren kennen als wegwijzer en richtinggever.

In Kamervragen op zaterdag 16 september van 16.00 tot 17.30 uur deelt Marga Haas haar intieme ervaringen en persoonlijke reis. Niet om te vertellen hoe het moet, maar omdat haar verhaal wellicht herkenning oplevert, inspireert of motiveert. Van harte welkom!