Aanstaande zondagmiddag 12 juni vanaf 15.00 uur is er weer inspirerende ‘food for thought’ te vinden in de Hooglandse Kamer van de Hooglandse kerk aan de Hooglandse Kerkgracht 58 in Leiden. Inloop vanaf 14.45 uur, toegang is gratis en borrel na afloop. Te gast is kunstenaar en activist Katinka Simonse, beter bekend als Tinkebell.

Haar maatschappelijk en politiek betrokken projecten doen doorgaans veel stof opwaaien. Ze bezocht de afgelopen jaren verschillende ongemakkelijke en confronterende plekken. Tinkebell reisde af naar het rampgebied in Fukushima, verbleef in uitpuilende vluchtelingenkampen op Lesbos en logeerde bij voormalig FARC-strijder Tanja Nijmeijer in Colombia. Recent verzamelde ze vervuilende fijnstof afkomstig uit de Tata Steel-fabrieken in IJmuiden. Tinkebell werd hier letterlijk ziek van en maakte kunstwerken van dit restafval uit de fabrieken van Tata Steel. Momenteel exposeert ze met haar werk Flora Tata Metallica.  

Tinkebell is een kunstenaar die met haar projecten, objecten en interventies ongerijmdheden in onze politieke en sociale systemen uitvergroot en blootlegt. Naar eigen zeggen is ze continu bezig de wereld te redden. Dat wordt Tinkebell niet altijd in dank afgenomen. Ze ontdekte dat het best mogelijk is de politieke en sociale agenda te beïnvloeden. Als je maar weet hoe je dat moet doen. 

Komende zondagmiddag deelt Tinkebell graag haar korte handleiding in de Hooglandse Kamer. En vertelt ze hoe het komt dat haar leven en werk zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn geraakt. Over een meisje uit het Zeeuwse Goes dat al héél anders naar de wereld keek. Over opgroeien als dat vooral bestaat uit overleven. Over leren en liefde, trouw, taaiheid en volharding. Over haar bijna monastieke levensstijl. Over offers en impact, over roepen in de woestijn en over roeping. En wat haar drijft en draagt. Daarover gaat Tinkebell graag met u in gesprek komende zondagmiddag in de Hooglandse Kamer.

Meer informatie over deze meet up en andere activiteiten (waaronder de binnen expositie van Beelden in Leiden tot en met 7 augustus) in de Hooglandse Kamer kan je vinden op: www.hooglandsekamer.nl