De amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan is al ruim zestig jaar artiest en heeft tientallen albums gemaakt. Al net zolang is hij een splijtzwam voor critici en publiek. Die zijn decennialang geregeld met en bij hem weggelopen. Dylan roept een bijna bijbelse scheiding der geesten op tussen mensen die in Bob geloven en mensen die dat niet doen.

Toch zal Dylan zonder twijfel de geschiedenis in gaan als de Shakespeare van nu: zijn oeuvre is tijdloos, dat zal vriend en vijand na zijn overlijden – want hij is sterfelijk – erkennen. Wat zit er precies in zijn liedjes en teksten dat ‘van alle tijden’ is? Hoe komt het dat zijn werk opeenvolgende generaties aanspreekt, ook nu nog? En waar komt het door dat vrijwel elke liefhebber van Dylans werk een eigen versie van de meester heeft?

Juist daarom vond journalist, schrijver en muzikant Harm Peter Smilde (1996) het interessant mensen de vraag te stellen: waar ben jij in je leven en hoe ben je daar gekomen met de songs van Dylan? Dat werd het boek ‘How does it feel? Leven met Bob Dylan’. In 26 dialogen met onder meer Saskia de Coster, Ernst Jansz, Raymond van het Groenewoud, Diana Ozon en Lucky Fonz III neemt Smilde de lezer mee in zijn zoektocht naar de vele facetten van Bob Dylan. Ook bij KAMERMUZIEK op zaterdag 25 november ‘bij het scheiden van de markt’ is volop ruimte voor dialoog, vragen en interactie. En Harm Peter Smilde neemt ook zijn gitaar mee naar de Hooglandse Kamer…

Toegang gratis & aanmelding niet nodig. Inloop vanaf 15.30 uur. Start om 16.00 uur. Van harte welkom! Ga voor meer informatie naar: Kamermuziek – Hooglandse Kamer.