Hans Brons 40 jaar dirigent van de Leidse Cantorij

Aan het einde van de jubileumvesper afgelopen zondag 20 september, heeft Hans Brons twee onderscheidingen ontvangen. De eerste van de voorzitter van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond en de tweede van burgemeester Lenferink, die Hans een ‘doe-het-zelf’-lintje uitreikte en hem daarmee in naam van de koning benoemde tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!

De gehele vesper, inclusief toespraken, blijft online staan.
Het gastenboek is inmiddels gesloten.

Live stream: zondag 20 september, vanuit de Hooglandse Kerk.
U kunt hier het liturgieblad downloaden: Liturgieblad

 


Op 26 september 1980 werd na 11 jaar te hebben gezwegen het gerestaureerde De Swart-van Hagerbeerorgel weer in gebruik genomen. Cantor-organist Joop Brons had jarenlang de Leidse Cantorij vanaf het kabinetorgel geleid. Vanaf het grote orgel was dat niet meer mogelijk en ging zijn zoon Hans het koor dirigeren. Dat is nu 40 jaar geleden!

Daarom vindt zondag 20 september om 17.00 uur een feestelijke jubileumvesper plaats in de Hooglandse Kerk. De vesper heeft een klassieke opzet met een vijftal psalmen en een Magnificat, daarnaast een tweetal motetten en liederen om samen te zingen. Zo geeft de vesper een inkijkje in het cantorij-repertoire dat tien eeuwen en diverse stijlen omvat. Te horen is muziek van onder meer Tallis, Sweelinck, Monteverdi, Buxtehude, Mendelssohn, Stanford en ‘composer in residence’ van de Leidse Cantorij: Emma Brown. Organist is Willeke Smits, vaste begeleider van de Leidse Cantorij. Voorganger is ds. Margreet Klokke.

De aankondiging voor de vesper gezongen door de Leidse Cantorij: