Tijdens de Hemelvaartspelgrimsreis bewandelen we delen van een oud pelgrimspad tussen Bloemendaal, Noordwijk, Leiden en Den Haag, onderdeel van de beroemde route naar Santiago de Compostella.

Mee op reis?

Aanmelden vóór 1 maart via pelgrimstocht2024@gmail.com

Schrijf je snel in want er is plek voor 50 pelgrims.

Pelgrimeren

Pelgrimeren is tegenwoordig razend populair! Velen hebben het meerdaagse wandelen ontdekt als de manier bij uitstek om je te ontspannen en bezinnen. De beweging van je lichaam brengt ook iets op gang in je hoofd: je mijmert, gedachtenkomen en gaan, soms kun je ze loslaten of je komt op een nieuw idee. Sommigen gaan op weg vanuit een spirituele behoefte, anderen hebben een persoonlijke reden. Wat het ook is, de weg verbindt mensen met en zonder religieuze achtergrond. Voor bijna iedereen geldt: niet het doel, maar de reis is je bestemming.

Programma 10-12 mei 2024

Vrijdag 10 mei vertrekken we vanuit Dorpskerk Bloemendaal met de reiszegen en lopen we naar Noordwijk. Zaterdag 11 mei lopen we naar de Hooglandse Kerk Leiden. Zondag 12 mei komen we aan in de Kloosterkerk Den Haag.

Kosten

Ongeveer 125,- p.p. inclusief overnachtingen, maaltijden, route en programmaboekje.

Zoek een reisgenoot

Meld je aan in een tweetal; met een vijftigminner en een vijftigplusser. Op deze manier ontstaat er een mooi gemêleerd gezelschap. Mocht het lastig zijn om een passend tweetal te vormen, laat het ons weten, dan kunnen we helpen. Aanmelden via pelgrimstocht2024@gmail.com.

P.S. Wil je meedoen door thuis te blijven? We zoeken plekken om te slapen en/of eten. Een pelgrim is immers nergens zonder gastvrijheid.