In en rond de Hooglandse Kerk zijn vrijwilligers actief, die het mogelijk maken het kerkgebouw te gebruiken en in stand te houden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Vrijwilligers komen uit de hele regio Leiden en zetten zich met groot enthousiasme en plezier in voor het behoud van de Hooglandse Kerk. De exploitatie is in de eerste plaats gericht op behoud van de Hooglandse Kerk als godshuis en in tweede instantie als cultureel erfgoed met een duidelijke functie in de stad Leiden. De medewerkers van deze vrijwilligersgroepen staan onder leiding van Ronald Hartsuiker, info@hooglandsekerk.com, 071-5149636.


Openstellingsgroep

In de zomermaanden is de Hooglandse Kerk van dinsdag t/m zaterdag geopend en zijn er mensen aanwezig om bezoekers te ontvangen en rond te leiden. Bent u geïnteresseerd in dit mooie en imposante Godshuis, meld u dan aan als gastheer of -vrouw. Contact: Ronald Hartsuiker, info@hooglandsekerk.com | 071-5149636.


Poetsgroep

Iedere donderdagochtend gaat een groep enthousiaste vrijwilligers na een kopje koffie aan de slag in de Hooglandse Kerk. Ze boenen, stoffen, schrobben, dweilen, stofzuigen en schilderen er vrolijk op los. De vloeren, wanden, ramen, koperwaren, pilaren, banken en stoelen zien er na afloop stralend uit. Heb je zin om deze gezellige groep te komen versterken neem dan contact op met:

Ronald Hartsuiker, info@hooglandsekerk.com, tel.: 071-5149636


Cateringgroep

Deze groep verzorgt de catering bij evenementen die in de Hooglandse Kerk worden georganiseerd. Koffie en thee, lunches en buffetten. De cateringgroep is de ruggengraat van de exploitatie van de Hooglandse Kerk.
Contact: Ronald Hartsuiker, info@hooglandsekerk.com | 071-5149636


Klaarzet- en opruimgroep

De klaarzet- en opruimgroep zorgt voor het omzetten van de stoelen en banken voor de kerkdiensten en evenementen. De groep kan ieder jaar aanvulling gebruiken. Contact: Ronald Hartsuiker, info@hooglandsekerk.com | 071-5149636


Kunstkring – voor advies

Omdat zowel de Hooglandse Kerk als de Hooglandse Kamer (Burchtzaal) zich geweldig goed leent voor exposities, is er een kring van adviseurs gevormd, die betrokken wordt bij het organiseren van tentoonstellingen. Deze experts adviseren ook de kerkenraad over het erfgoed dat in de kerk aanwezig is.
Voorzitter: Rebecca Roskam, roskam@freeler.nl.


NIEUW – Hooglandse Kamer

In het najaar van 2021 is de Hooglandse Kamer gestart. Omdat de Burchtzaal een eigen deur naar de straat heeft, is deze kamer ingericht als een mooie, toegankelijke ruimte voor activiteiten op de grens van kerk en stad. In de Hooglandse Kamer vinden exposities van beeldende kunst plaats, ontmoetingen met mensen die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, avonden over muziek en inspiratie, en cursussen die te maken hebben met zingeving. Via de Hooglandse Kamer kunnen toeristen en voorbijgangers overdag ook de kerk bekijken, alle seizoenen door. We hopen dat de Hooglandse Kamer een begrip wordt in de stad: een plek waar je Kamervragen kunt stellen, Kamermuziek kunt horen, Kamerkunst kunt zien, Kamerlid (vriend) en/of Kamerling (cursusdeelnemer) kunt worden.

Meer informatie vindt u op de website van de Hooglandse Kamer.

Wij zoeken vrijwilligers voor de organisatie.
Contact en opgave: ds. Margreet Klokke, klokke@leidsebinnenstadsgemeente.nl.


Audio Visueel team (AV team) & Geluidsgroep

Deze groep zorgt voor de uitzending van de kerkdiensten via een livestream op YouTube. Zowel de beeldregie als het geluid wordt door deze groep verzorgd. Feeling met technische apparatuur en een goed oor zijn vereist.
Contactpersoon: Peter Breedijk, info@hooglandsekerk.nl.